MPS vakuuttavana, PuiU altavastaajana

Ikenna
Ikenna "Ike" Ikegwuonu oli tärkeässä osassa MPS:n menestyksessä

MPS edustusjoukkueen tasoa mitattiin huolella kakkoslohkon kärkiottelussa Pöxyjä vastaan lauantaina Mosan tekoareenalla. MPS pudotti vastustajalta pöxyt nilkkoihin 4-1 luvuin.

PuiU taas kasteli housunsa pahemman kerran perjantain vesisateessa Spartakin kauhoessa puhtaan 5-0 voiton.

Lähtökohta MPS-Pöxyt otteluun oli kutkuttava. Vierailla oli puhdas kahden ottelun voittoputki, malmilaisilla voitto ja tasuri. Ottelu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän. Pian tuli myös selväksi, että Pöxyt on hyvä joukkue. 25. minuutilla korkki aukesi, osin onnellakin. MPS:n laitakiitäjä Ikenna ”Ike” Ikegwuonu keskitti päätyrajalta maalille, kova kuti kimposi vieraiden jalasta maaliin. Johtomaali ryyditti keltapaidat lievään hallintaan. Viisi minuuttia ennen taukoa nähtiin taas Igen keskitys, tällä kertaa MPS:n Johan Niskanen jatkoi pallon näyttävästi pussiin.

Tauon jälkeen Pöxyt lähti vahvaan takaa-ajoon. Heti 49. minuutilla se onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 2-1. Maali kasvatti vieraiden itsetuntoa. He jahtasivat tosissaan tasoitusta. Kova taisto kuumensi myös tunteita kentällä, puolin ja toisin. MPS-leiri koki vapauttavan hetken 82. minuutilla, kun ”ottelun mies” Ike riisti pallon itselleen ja laittoi sen maltillisesti pöxyjen maalin vasempaan alanurkkaan.

Nelisen minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun komein häkki. Vaihdosta kehiin tullut Ilkka Frimodig lähetti rangaistusalueen kulmasta rennon, mutta määrätietoisen tarkan vedon, joka suhahti ohi ja yli värikkäisiin pelivermeisiin sonnustautuneen Pöxyjen maalivahdin. Määränpää oli maalin oikea yläkulma. Päätösluvut, MPS:n 4-1 voitto sai kauniin sinetin. Ikävää takapakkia tuli viimeisellä minuutilla, kun MPS-ratsu Mika Borg väänsi polvensa pahemman kerran. Ensiarviot olivat, että Borgin kausi saattaa olla ohi.

MPS edustus esiintyy jo tämän viikon lauantaina 17.5. klo 16.00 Tapanilan nurmella, tosin oudosti vierasjoukkueena. Isäntänä on kenttävaikeuksia poteva Team Vanpa, joka haluaa pelata kotipelinsä tähän kauteen avattavalla historiallisella Mosan nurmella. Tiistaina 20.5. klo 18.00 MPS on taas kehissä Mosan nurmella isännöiden silloin Tuusulan Palloseuraa.

Puistolan Urheilijat lähtivät suurin odotuksin kohtaamaan Koudan kotinurmella aina mielenkiintoista vastustajaa Spartakia. PuiU:lla oli alla arvokas vierasvoitto Riihimäeltä. Pian selvisi, että edessä oli raskas ja vesinen urakka. Spartak pelasi hyvää taitofutista, ja puiulaisia vaivasi etenkin ensi jaksolla jonkinlainen haluttomuus. Vieraat osoittivatkin vahvuutensa tehden ansaitusti 1-0 johtomaalin.

Toisella jaksolla jatkui sama meno. PuiU:n hyökkäykset kilpistyivät ensi jakson lailla luokattomiin maalilaukauksiin. Pallo leijaili aina 10 metriä yli tai ohi vastustajan maalipuiden. Lopullinen käännekohta oli 60. minuutilla, kun kotijoukkueen Jesse Holmströn sai punaisen kortin siivittämänä jättää kentän. Loppupelin aikana spartakilaiset latoivat kolme pelimaalia, neljäs syntyi rangaistuspotkusta. Taivaalta tuli vettä ja vastustajalta 5-0 turpiin.

Ensi viikon torstaina, 15.5. klo18.00 PuiU on Laajasalossa LPS:n vieraana. Tapanilassa voi nyt lauantaina 17.5. klo 16.00 lätkäistä pari kärpästä yhdellä iskulla. Arletico Malmi näet pelaa seuraavaa ykköslohkon kotiotteluaan Mosan tekopinnalla ESC:tä vastaan samanaikaisesti kun MPS edustus tahkoaa viereisellä nurmella oman lohkonsa vierasottelua.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliVaippakansan karnevaaleissa touhutaan ja iloitaan
Seuraava artikkeli”Korjatkaa lukunne!”