”Korjatkaa lukunne!”

Mielenosoitus koulujen puolesta kaupungintalolla 5.5.2014.
Mielenosoitus koulujen puolesta kaupungintalolla 5.5.2014. Kuvaaja Pauliina Koponen

Noin parisataa vanhempaa ja lasta osoitti kaupungintalon edessä mieltään viime viikon maanantaina.

Mielenosoittajissa oli runsaasti koulujen puolustajia Malmilta, Pukinmäestä, Puistolasta ja Tapanilasta. He vaativat iskulausein, että kouluverkon tarkastelussa on otettava järki käteen, korjattava virheelliset luvut ja kohdeltava kouluja oikeudenmukaisesti.

Huutoon ollaan vastaamassa, sillä opetuslautakunta on perustanut jaoston selvittämään lakkautusuhan alla olevien koulujen tilannetta.

Lisäselvityksien takia esimerkiksi päätös Nurkan koulun tulevaisuudesta siirtyy 27.5. olevaan opetuslautakunnan kokoukseen. Opetuslautakunta haluaa perehtyä puistolalaisten tekemään esitykseen, joka toteutuessaan säilyttäisi Nurkkatien koulun 1-4 luokkalaisille ja säästäisi nykyvuokrassa 100 000 euroa per vuosi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari (vihr.) tuli tapaamaan mielenosoittajia. Myös hän kritisoi opetusviraston tekemiä valmisteluja ja niiden tasoa. Opetuslautakunnassa päätöksentekoa johtaa Puoskarin puoluetoveri Minerva Krohn.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMPS vakuuttavana, PuiU altavastaajana
Seuraava artikkeliViikkiläispojalle käsityökoulun stipendi