Ariel edusti Suomea Tartossa

Ariel koki ensimmäisen kansainvälisen kisansa. Kuva Ilkka Valli

Viime viikolla Viron 100-vuotisjuhlien alla järjestettiin Tartossa perinteinen Miss Valentine -voimistelukilpailu, johon osallistui yli 1000 voimistelijaa kahdestakymmenestäseitsemästä eri maasta. Joukkuevoimistelussa Tapanilan Erän Ariel oli valittu Suomen edustajaksi  8-10 -vuotiaiden sarjaan.

Kyseessä oli Arielin ensimmäinen kansainvälinen kilpailu. Sairasteluista ja viime hetken kokoonpanomuutoksista huolimatta

Ariel sijoittui alkukilpailussa sijalle seitsemän ja selvitti tiensä perjantain finaaliin.

Kovatasoisessa loppukilpailussa Arielin tytöt venyivät huippusuoritukseen ja saavuttivat finaalipäivänä ennätyspisteillään viidenneksi parhaan tuloksen. Venäläisjoukkueet ottivat kilpailussa kaksoisvoiton ja kolmanneksi sijoittui isäntä kaupunki Tarton Elyse. Alku- ja loppukilpailun yhteispisteissä Ariel sijoittui lopulta parhaana suomalaisjoukkueena sijalle kuusi. Taitavat tytöt saivatkin arvokkaan kisakokemuksen ohella unohtumattomia elämyksiä ensimmäisissä kansainvälisissä kisoissaan.

Seuraavan kerran Arielin tytöt kilpailevat  10.-11.3. Vantaan Lumossa oman seuran järjestämässä Lovent Cupissa, jossa myös monet muut Tapanilan Erän joukkueet aloittavat kilpailukautensa. Erän joukkueista juniorisarjan (14-16-vuotiaat) Elite aloittaa matkansa kohti kauden päätavoitetta MM-kisoja jo maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kisakalliossa käytävässä ensimmäisessä karsintakilpailussa. Kenraaliharjoituksena karsintakisaan toimii tuttuun tapaan kaikkien Erän joukkueiden kisakatselmus perjantaina 2.3. Eräsalissa – tuolloin voimistelumatolle astelee Arielin ja Eliten lisäksi myös kaikki muut Erän kilpajoukkueet.