Helsinki-päivänä ohjelmaa aamukahveista yölenkkiin

hiidenkirnu
Pihlajamäessä voi osallistua geologiaretkelle, joka lähtee harvinaisten hiidenkirnujen luota. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin syntymäpäivän vieton voi käynnistää juomalla aamukahvit Siltamäen seurakuntakodilla. Myöhäisin tapahtuma on keskiyön yli kestävä Satakielikierros Malmin lentokentän ympäri.

Helsinki-päivän vietto käynnistyy Siltamäessä seurakuntakodilla, jossa kello 9-11 välillä Siltamäki-Suutarila-Seuralla on tarjolla kahvia, teetä, täytekakkua sekä liha- ja munariisipasteijoita.
Vauhdikkaampaa menoa löytyy leikkipuistoista, joissa esiintyy Pellekaija Pum – Ota koppi! –lastenkonserttikiertueella laulattaen ja leikittäen tenavia. Leikkipuisto Viikkarissa Viikissä vauhdikas lastenkonsertti koetaan kello 12.30 ja Tervapääskyssä Tapaninkylässä lauletaan kello 14.

Opastuskierroksia on luvassa sekä Teniikan museolla, Malmin pelastusasemalla ja esikaupunkiretkillä.
Vettä ja elämää –opastuskierrokset toteutetaan Tekniikan museon alueella klo 13 ja 17.30 (kesto n. 45 min). Lasten tekniikka-aiheinen työpaja alkaa kello 14 ja se kestää noin tunnin. Helsingin historiallisella alueella sijaitseva Tekniikan museo on avoinna Helsinki-päivänä iltaseitsemään. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.
Opastuskierrokselle 
 mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ilmaislipun voi noutaa kaupungintalon Virka Infosta. Mukaan pääsee myös ilman lippua, jos tilaa on.
Helsingin kaupungin pelastuslaitoksilla on avoimet ovet kello 10-18 välillä. Malmin lentoasemalla sijaitsevalla pelastusasemalla esitellään pelastuskalustoa sekä annetaan turvallisuusasioiden neuvontaa.

Rautatientorin Mikonkadun pysäkiltä lähdetään opastetuille tutustumiskierroksille jo yhdeksättä kertaa. Bussikiertoajelulla esitellään muutamien kaupunginosien arkkitehtuuria, puistoja muita mielenkiintoisia kohteita. Kello 12–14 kierroksella aiheena on Viikki: Viikinmäki, Tiedepuisto ja Latokartano, Ooppaana retkellä on projekti-insinööri Ina Liljeström
. Kierrokselle mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ilmaislipun voi noutaa kaupungintalon Virka Infosta. Mukaan pääsee myös ilman lippua, jos tilaa on.

Pihlajamäessä lähdetään geologiaretkelle kello 18. Kokoontumispaikkana ovat hiidenkirnut Rapakivenkuja 1:n vieressä. Retken asiantuntijaoppaana toimii geologi Antti Salla. Retki päättyy niin kutsutuille porraskallioille Johtokivenkujan lähelle. Retki kestää noin kaksi tuntia.
Syntymäpäivä päättyy Satakielikierrokseen, jolle lähdetään kello 22 Malminkaari 24 parkkipaikalta.  Lenkin päättyy noin puoli tuntia keskiyön jälkeen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViagra-voro ei saanut juuri muuta
Seuraava artikkeliMissä luuraa torin ja raitin kunnostaja?